Ta spletna stran vsebuje piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z pogoji o uporabi spletnih piškotkov.

Pogoji poslovanja

v spletni trgovini www.bellarossa.si

Nakupovalno spletno stran www.bellarossa.si upravlja podjetje BELLA ROSSA, Saša Dolšak s.p., v nadaljnih besedilih ponudnik. Če obiščete našo nakupovalno stran ali preko nje kupujete se morate strinjati s splošnimi pogoji poslovanja, zato jih skrbno preberite.

 

Naziv: BELLA ROSSA, Saša Dolšak s.p.
Naslov: Luče 2a, 1290 Grosuplje
Št. vpisa v sodni register: 316-02-01213-2011/2, dne 02. 02. 2011
Matična številka: 3902749000
Davčna številka: 77851471

NISMO ZAVEZANCI za DDV!

e-pošta: info@bellarossa.si
tel.: 040 389 907
TRR pri Banki Koper: 10100-0049273085

1. PONUDBA

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene so predstavljene kot spletne cene. Cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik.

V primeru vseh tiskanih izdelkov (poročna vabila, poročne zahvale, krstna vabila, zahvale ob rojstvu otroka - naznanila, ...) je poleg nakupa potrebno izpolniti tudi poseben obrazec, kjer napišete želeno besedilo ter želje glede oblikovanja. V roku treh delovnih dni dobite na svoj mail osnutek postavitve (v PDF formatu). Prikaz barv je simboličen. Možna so odstopanja barv glede na barvo papirja. Rok izdelave je 4-6 delovnih dni od zadnje potrditve.

2. CENE

Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine. Član postane vsak z registracijo v spletno trgovino. Cene za posamezne artikle veljajo ob oddaji naročila, v času pred in po tem se cene lahko spreminjajo. Vse cene so navedene v evrih (euro) in ne vsebujejo DDV-ja, ker nismo davčni zavezanci, zato le tega ne zaračunavamo. Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

3. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča kupcem naslednje načine plačila:

  1. z gotovino ob prevzemu blaga,
  2. po predračunu z nakazilom na TRR ponudnika,
  3. po računu (samo za pravne in fizične osebe s sklenjeno pogodbo z ponudnikom).

Kupec prejme račun na papirju z razvidnimi stroški in obvestilom, kako lahko kupec odstopi od nakupa in izdelke vrne, če je to možno.

4. NAROČILO

Ko kupec zaključi / pošlje naročilo prejme obvestilo, da je bilo naročilo uspešno oddano in uvrščeno v čakalno vrsto. V tej fazi lahko kupec v roku dveh ur prekliče naročilo. Ponudbnik kupcu potrdi ali zavrne naročilo v največ dveh delovnih dneh. V tem času ponudnik preveri ali je blago dobavljivo v razumnem roku. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca o predvidenem roku dobave blaga.

5. POŠILJANJE BLAGA IN STROŠKI DOSTAVE

Naročeni izdelki do 15:00 ure bodo odposlani najkasneje dva delovna dni po naročilu (določila glede dostave veljajo, v primeru, da je blago na zalogi). V primeru vseh tiskanih izdelkov (poročna vabila, poročne zahvale, krstna vabila, vabila za obletnice, zahvale ob rojstvu otroka, poročni meniji in sedežni red) si ponudnik pridržuje pravico, da izdelek dostavi v desetih delovnih dneh od prejema naročnikove potrditve. Za naročnikovo potrditev se šteje potrjen mail postavitve besedila, ki ga dobi na vpogled na svoj mail.

Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca. Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno dostavo, odvisno od izbire kupca. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.

Ponudnik pošlje naročniku naročeno blago preko Pošte Slovenije. Pavšalni strošek dostave znaša 3.90 EUR na pošiljko. V primeru odkupa pa je temu potrebno prišteti tudi 5% vrednosti paketa.

6. ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Naročeno blago lahko vrnete v desetih dneh (10), z pojasnilom zavrnitve. Denar za vrnjeno blago vam bomo vrnili najkasneje v petnajstih dneh od prjema blaga. Stroške, ki nastanejo ob vrnitvi in stroške dostave ne vračamo - nosi jih kupec. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudbnika v petnajstih dneh od prejetja blaga po elektronski pošti. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži. Vračilu mora kupec priložiti tudi kopijo računa. Blaga, ki je poslano z odkupnino, ponudnik ni dolžan sprejeti.

7. REKLAMACIJE

Če je blago, ki ste ga prejeli neuporabno ali poškodovano, nam ga lahko v petnajstih dneh vrnete. Če je mogoče ga bomo zamenjali v nasprotnem primeru pa vrnili denar. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu. Če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica vašega nepravilnega ravnanja, vam reklamacije ne bomo priznali.

8. PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Vsi osebni podatki se bodo uporabljali izključno za pošiljanje računov, ponudb, prospektov itd. Osebni podatki ne bodo predani, posredovani tretji osebi.

9. KOMUNIKACIJA MED PONUDNIKOM IN UPORABNIKOM

Ponudnik lahko komunicira z uporabnikom telefonsko, po elektronski pošti oz. drugimi sredstvi za komuniciranje na daljavo, razen če mu to uporabnik prepove.

10. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

11. PRITOŽBE in SPORI

Uporabniki se lahko v primeru težav pritožijo na telefon: 040 389 907 ali po elektronski pošti : info@bellarossa.si. Ponudnik bo v petnajstih dneh odgovoril na pritožbo oz. obvestil uporabnika, koliko časa bo pritožbo obravnaval. Ponudbnik si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno v najkrajšem možnem času.

Bella Rossa spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12. DOSTOPNOST ARTIKLOV

Načeloma so artikli dostopni v treh do sedmih dneh. V primeru daljše nedostopnosti določenega artikla, ponudnik o tem obvesti kupca (elektronska pošta ali telefon).

13. NAKUPOVANJE ZA PODJETJA

Če nakupujete izdelke za vaše podjetje in ste registrirani kot pravna oseba, se registrirajte kot podjetje. Prosimo, da pri registraciji v našo spletno trgovino vpišete točen naziv podjetja, naslov, davčno številko in ali ste zavezanec za DDV. Lahko nam po elektronski pošti: info@bellarossa.si pošljete tudi potrdilo o registraciji podjetja. Navedeni podatki so nujni za poslovanje. Prosimo, da ste pri izpolnjevanju prijavnega obrazca natančni in da navedete pravilne podatke.